Sağlıklı ve Kalıcı Kilo Vermek İçin Dikkat Edilmesi Gereken 4 Madde

8 dakikada okunur
Organik Besinler

Zayıflama için diyete başlayıp da hedeflediği süre sonunda istediği kiloya ulaşamayanlar genelde eski sağlıksız beslenme alışkanlıklarına geri dönerler. Ardından verdikleri birkaç kilonun da fazlasını tekrar alarak tekrar diyete başlarlar. Bu kısır döngü sağlıklı ve kalıcı kilo verene kadar devam eder. Fakat kendimize mantıklı bir hedef koyarsak ve sağlıklı beslenirsek kalıcı kilo verebiliriz.

Şüphesiz ki fazla kilolarımız fiziksel görünümümüzde de olumsuz etki yapıyor. Eğer günlük beslenme rutinimizi bozmazsak ve sağlıksız beslenmeye, spor yapmamaya devam edersek bu artık önlenemez bir kilo artışına sebep olacaktır. Bu yüzden fit bir vücuda sahip olmak ve sağlıklı bir yaşam sürmek için bir an önce kendimize en uygun diyet programını belirleyip spor yapmaya başlamalıyız. Önceliğimiz vücudumuzdaki fazla yağları eritmek ve tok tutan besinleri tüketmek olmalıdır. Bunu yaparken de sağlıklı yolların tercih edilmesi gerekir. Aksi takdirde verilen kilolar kısa sürede tekrar alınır. Birçok yerde görebileceğiniz şok diyet adındaki diyet listeleri hem sağlıksız hem de kalıcı zayıflatmadığı için çok fazla önerilmez. Bu gibi diyetler yerine sağlıklı ve doğal yollarla zayıflamak en doğrusudur.

Uyguladığınız diyet programındaki tok tutucu besinleri tükettikçe bir süre sonra bu besinlere günlük hayatınızda yer vermeyi alışkanlık haline getirmiş olursunuz. Bunun yanında her gün yapacağınız bir saatlik yürüyüşü de alışkanlık haline getirirseniz sağlıklı bir yaşama sahip olur hem de ince bir görünüme kavuşabilirsiniz. Peki sağlıklı ve kalıcı kilo vermek için nelere dikkat etmelisiniz?

Şeker
Şeker

Nişasta ve Şekere Elveda Deyin

Fazla kilolarınız bir numaraları dostu olan nişasta ve şeker tüketimini bir an önce bitirmelisiniz. Karbonhidrat oranı yüksek olan nişastalı ve şekerli gıdaları hayatınızdan çıkardığınız takdirde tokluk hissiniz artacak ve daha az kalori almış olacaksınız. Ayrıca diyet listenizde karbonhidratsız besinlere yer verirseniz böbreklerinizdeki sıvıyı ve sodyumu da dışarı atarak insülin seviyesini düşürebilirsiniz.

Nişastanın Zararları

  • Yüksek oranda glikoz içermesinden dolayı şeker hastaları için oldukça zararlıdır.
  • Şeker depoladığı için fazla kullanıldığında vücudun yağ oranının artmasına ve kilo almaya neden olabilir.
  • İçerisinde nişasta bulunan besinlerin kalori miktarı yüksek olduğundan fazla tüketilmesi halinde kalp ve damar hastalıklarına yol açabilir.

Şekerin Zararları

  • Ciltte kırışıklıklara neden olur.
  • Hafızayı zayıflatır.
  • Kanser riskini artırır.
  • Bağışıklığı zayıflatır.
  • Dişlerde çürüklere neden olur.
  • Vücutta yağlanmalara yol açarak obeziteye yol açar.
  • Karaciğerin yağlanmasına neden olur.
  • Kalp krizi riskini artırır.
  • Mutsuzluğa neden olur.
  • İnsülin direncine yol açar.
Düşük Karbonhidratlı Sebzeler
Düşük Karbonhidratlı Sebzeler

Düşük Karbonhidratlı Sebzeler Tüketin

Vücuda enerji veren karbonhidrat yaşamımızda oldukça etkili bir besin kaynağıdır. Öyle ki kanın pıhtılaşmasından üremeye kadar pek çok alanda hayatımıza etki eder. Günlük beslenmemizde yağ ve proteinden sonra üçüncü önemli maddedir. Sağlıksız bir şekilde ve fazlaca karbonhidrat tüketmek pek çok sağlık sorunlarına yol açabilir. Sağlık sorunlarının yanında sağlıksız bir şekilde kilo aldırır. Fazla tüketilen karbonhidratlar yağa dönüştürülerek vücutta depolanır. Günlük alacağımız kalori miktarının yaklaşık yarısı karbonhidat içeren besinler olmalıdır. Brokoli, ıspanak, karnabahar, lahana, marul gibi sebzeler düşük karbonhidrat içeren sebzelerden bazılarıdır.

Kardiyo
Kardiyo

Kardiyo Egzersizlerinde Aşırıya Kaçmayın

Zayıflamak için diyet yapmak kadar spor yapmak da gereklidir. Kardiyo egzersizleri ile desteklemeden diyet yaparsanız hem kilo verme süreciniz uzar hem de kalıcı kilo veremezsiniz. Bu yüzden diyet ve spor arasında oldukça önemli bir ilişki vardır.

İlginizi Çekebilir: Diyet ve Spor Arasındaki İlişki

Fakat her ne kadar zayıflamak için spor yapmamız şart olsa da bunun da fazlası çok da iyi değildir. Olması gerekenden fazla kardiyo egzersizleri yapmak hızlı kas kaybına neden olur ve açlık hissini tetikler. Günlük rutin sporumuzun yanında bölgesel zayıflama hareketleri de yaparak yağların biriktiği bölgeleri çalıştırabiliriz.

Düzenli Uyku
Düzenli Uyku

Uyku Düzeninize Dikkat Edin

Diyet yapanlar uyku düzenlerine çok fazla dikkat etmese de düzenli uyumak kilo vermek için önemlidir. Araştırmalara göre az uyumak açlık hissi oluşturur. Diyet programlarının çoğunda uykunuzun düzenli olmasına dikkat etmeniz önerilir. Az uyumak metabolizmanızı da zayıflatır. Tabii ki bu demek değildir ki günde 10-12 saat uyumalısınız. Ayrıca gün içindeki yorgunluğunuzu da açlıkla karıştırmamanız gerekir. Yeteri kadar uyuduğunuzda vücudunuzun yağ ve karbonhidrat isteği azalır. Günde 7-8 saat uyumak oldukça idealdir.

Şeyma

Merhaba, ben Şeyma. Yaşantımı sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek için beslenmeme ve günlük aktivitelerime oldukça dikkat ediyorum. Blogumda da sizlere sağlıklı bir vücuda sahip olmanız veya vücudunuzu korumanız için çeşitli bilgiler paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Backlink Paketleri


Betnis Giriş
Betnis Giriş
Yakabet Giriş
Sweet Bonanza Oyna Betnano Giriş
Vbet Giriş
Betnis Giriş