Çok Su İçmek Kilo Vermeyi Engeller Mi?

4 dakikada okunur
Su İçmek

İnsanın yaşamını sürdürebilmesi için yemek ve içmek gibi iki temel gereksinime ihtiyacı vardır. Su ise insanın sıvı ihtiyacını karşılayan en temel besin maddesidir. Günlük 2 litre su tüketilmesi önerilmektedir. Peki fazla veya az su tüketmemizin kilo vermemizdeki etkisini hiç düşündünüz mü?

Su sayesinde vücudumuzdaki toksin maddeler tahliye edilir ve vücudun sağlıklı bir şekilde çalışması sağlanır. Her ne kadar günlük 2 litre su tüketimi tavsiye edilse de bulunduğunuz konum ve hava şartları veya yaptığınız egzersizler yüzünden sıvı kaybı yaşıyorsanız daha fazla su içmeniz gerekir. Ayrıca gece uyumadan önce ve sabah uyandığınızda 1 bardak su içmeniz oldukça sağlıklıdır.

Su İçmek Kilo Vermeye Yardımcı Olur Mu?

Spor ve egzersiz yapmadan, yediklerinize dikkat etmeden sadece su içerek zayıflayacağınızı düşünüyorsanız kesinlikle yanılıyorsunuz. Ben sadece su içerek kilo vereyim derseniz büyük yanılgıya düşersiniz. Bu şekilde su içmenin kilo vermeye herhangi bir etkisi yoktur. Fakat diyet yaparken günde en az 2 litre su içmeniz vücuttaki toksinleri dışarı atacağından dolayı faydalıdır. Bunun yanında bol miktarda içtiğiniz su sayesinde karnınız da şişeceği için bu sizde bir nevi tokluk hissi uyandıracaktır.

Ayrıca her sabah bir bardak limonlu su içmeniz de sindirim ve boşaltım sisteminizi destekler. Bu da kilo vermenizde size yardımcı olacaktır.

Su içmek aynı zamanda vücudun yağ yakmasını da hızlandırarak kilo vermenizde size yardımcı olur.

Az Su İçmenin Zararı Olur Mu?

  • Olması gereken miktarda su içilmediği takdirde metabolizma yavaşlar. Haliyle sindirim sistemi de yavaşlayacağı için kilo artışı olabilir.
  • Sindirim sisteminin yavaşlaması kabızlığa neden olabilir.
  • Eğer düzenli olarak spor ve egzersiz yapıyorsanız ve az su içiyorsanız kaslarınızda biriken laktik asit vücuttan atılamayacağı için kas ağrılarınız olabilir.
  • Az su içmek aynı zamanda cilt kuruluğuna da sebep olur.

Fazla Su İçmenin Zararı Olur Mu?

Günlük 2-3 litre tüketilmesi tavsiye edilen suyun 8-9 litre tüketilmesi hyponatremia ve su zehirlenmesine neden olabilir. Hyponatremia vücudun olması gerekenden fazla su tüketiminin sonucunda böbreklerin iflas ederek sıvının beyne gitmesi durumudur. Su zehirlenmesinde ise kişinin sodyum dengesi bozulur ve tansiyonu şaşar.

Şeyma

Merhaba, ben Şeyma. Yaşantımı sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek için beslenmeme ve günlük aktivitelerime oldukça dikkat ediyorum. Blogumda da sizlere sağlıklı bir vücuda sahip olmanız veya vücudunuzu korumanız için çeşitli bilgiler paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.